×

Engeland heeft vier opeenvolgende toernooien de kwartfinales bereikt

Engeland heeft vier opeenvolgende toernooien de kwartfinales bereikt

Engeland EK 2024 Voetbaltenue
Engeland EK 2024 Voetbaltenue

Tijdens de blessuretijd van de wedstrijd tussen Engeland en Slowakije spookte dit onderwerp door het hoofd van de fans. Maar de uitverkorene Benningham veranderde alles met zijn omhaal die gelijk maakte voor Engeland, waarna Kane weer toesloeg in de verlenging, en zo kwam de drieleeuwenformatie op een zeer dramatische manier door naar de kwartfinales. Mensen konden het niet helpen maar zich afvragen: is dit dan het gezicht van een kampioen?

EK 2024 Engeland Voetbaltenue
EK 2024 Engeland Voetbaltenue

Tijdens de groepsfase van het EK van dit jaar speelde Engeland op een onuitgesproken manier. Hoewel ze de eerste wedstrijd tegen Servië wonnen, had het team van Southgate slechts 5 schoten op doel gedurende de hele wedstrijd. Engeland EK 2024, De buitenwereld riep uit “De Drie Leeuwen zijn niet meer dan dat.” In de volgende twee wedstrijden speelden ze gelijk tegen Denemarken en Slovenië, wat de sfeer deed versuffen. De voorlinie, bestaande uit vijf spelers met een totale waarde van een miljard euro, wist slechts twee doelpunten te maken in drie wedstrijden. Met een totale waarde van 1,5 miljard euro was de prestatie teleurstellend, waardoor optimisme over de kansen van dit favoriete team voor de titel moeilijk te rechtvaardigen viel.

Euro 2024 Engeland Voetbalshirts
Euro 2024 Engeland Voetbalshirts

Voetbalshirts Kopen, Dit was de eerste keer dat Engeland op achterstand kwam tijdens dit EK, maar dat schudde de Drie Leeuwen niet meteen wakker. In de verwarde eerste helft waren het vooral de betwiste Benningham, die in de groepsfase bekritiseerd werd, die het spel beheerste en bijna alle dreiging voor Engeland in de eerste 45 minuten op zich nam. In de tweede helft scoorde Foden op een gegeven moment vroeg, maar zijn doelpunt werd helaas afgekeurd vanwege buitenspel. Vervolgens probeerde Strelitz een verre afstandsschot dat de vooruitgeschoven Pickford bijna in de problemen bracht. Zo is voetbal, meedogenloos en episch. Hoewel Slowakije is uitgeschakeld, hebben ze respect afgedwongen door België te verslaan in de groepsfase en Engeland tot het uiterste te drijven in de knock-out fase. De regerende kampioen Italië is verpletterd uitgeschakeld, terwijl vice-kampioen Engeland op het nippertje doorgaat. De wreedheid van het EK is nu bewezen, en de echte strijd begint pas echt. Na het bereiken van de kwartfinales zal het volgende tegenstander van de Drie Leeuwen Zwitserland zijn, die Italië heeft uitgeschakeld. Wat voor magische verhalen zullen er dan weer ontstaan?

Engeland Euro 2024 Voetbalshirts
Engeland Euro 2024 Voetbalshirts